fbpx

Story 2: Van droom tot resultaat bij Safari Resort Beekse Bergen

Story 2: Van droom tot resultaat bij Safari Resort Beekse Bergen

 

 

 

Iedere vrijdag publiceer ik de Hunting on Project Stories Podcast voor jou. Met als doel; het creëren van een podium, het delen van de meest mooie, leuke, ludieke projectverhalen, het delen van elkaars kennis en om vooral te genieten van al het moois wat er in Nederland zich afspeelt. Door jullie massale aanmeldingen heb ik nu 127 aanvragen mogen ontvangen voor interviews, heb ik 47 mensen inmiddels gesproken en 21 podcasts ingepland staan. Dank jullie wel hiervoor!

 

 

Van droom tot resultaat bij Safari Resort Beekse Bergen – met Natasja van Herpen

 

In deze tweede aflevering van de Hunting on Project Stories Podcast interviewde ik Natasja van Herpen. Zij is art director en vertelde over haar rol in het grote project welke uiteindelijk na tien jaar resulteerde in Safari Resort Beekse Bergen. Haar perspectief inspireert om vanuit haar creatieve mindset een project te bekijken. Een prachtig gesprek werd het tussen twee mensen. Lees in dit artikel alvast de korte samenvatting van het gesprek met Natasja. Mocht je direct nieuwsgierig zijn naar de podcast dan kun je deze hier of onderaan het artikel beluisteren. Laat je inspireren en meenemen in dit mooie verhaal!

 

 

 

 

Tips van Natasja om te komen tot projectsucces

‘Als ik het precieze antwoord had, dan was ik rijk’. Haar voorlopige antwoorden:

-Iedereen brengt iets unieks mee wat heel waardevol is

-Laat je bescheidenheid maar thuis

-Laat zien wat je in huis hebt met jouw talenten

-Blijf dicht bij jezelf staan

 

”Als iedereen dat dan doet en er gelijkwaardig naar kijkt, dan ontstaan er allemaal hele mooie projecten”.

 

 

<p>Plattegrond</p>

Uitzicht op dieren vanuit lodges bij Safari Resort Beekse Bergen.

 

Waar begin je met een droom?

Safari Resort Beekse Bergen was niet alleen om een kinderdroom te realiseren, maar vooral de droom van de directeur die op vakantie was geweest in Afrika en deze unieke beleving wilde creëren voor mensen in Nederland en de Benelux.

Het was veel pionieren binnen dit project. Want waar begin je als je een droom hebt en alleen weet welke plek je daarvoor wilt gaan gebruiken? De focus lag met name op het ontwerpen van de accommodaties.

 

‘’De directeur heeft mij bedankt met bijna tranen in zijn ogen dat zijn droom is uitgekomen’’.

 

Natasja had nooit verwacht dat deze droom die begon met een idee zo zou uitpakken. Dat kun je vooraf namelijk niet bedenken. Je moet lef hebben en willen vernieuwen en ‘open minded’ zijn. Geloven in idealen. Die droom scherp hebben en dan alles uit de kast halen om er een succes van te maken. Je trekt iedereen mee. Iedereen wordt enthousiast.

 

”Ik wist allang dat het heel gaaf werd, maar andere mensen ervaren het pas als het tastbaar is geworden”.

 

Natasja gelooft niet in spelen op safe vanuit haar vak. Zij gaat door totdat zij enthousiast is en het ontwerp gaaf vindt; ”uiteindelijk brengt het die extra kers op de taart”.

 

Voorbeeld van een lodge bij Safari Resort Beekse Bergen.

 

 

Een ontwerp voelt kwetsbaar

”Vanuit mijn intuïtie geloof ik in mijn ontwerpen. Het komt ook altijd goed. Soms blijft het spannend; ze gaan allemaal wat vinden van ‘jouw kind’. Bijvoorbeeld in een restaurant had ik een heel groot groen bos bedacht. Vervolgens ging de behanger aan de slag met 15 meter bos en toen zij iemand ‘dat is wel heel groen he?’ En dat kan een gezond moment zijn dat ik het even spannend vindt”.

 

 

Een creatieve vrouw tussen de bouwvakkers

In de bouwwereld kom je niet veel vrouwen tegen, aldus Natasja. En dan kom je soms gekke situaties tegen. Aan de ene kant is Natasja de vrouw met allemaal wilde ideeën vanuit haar creativiteit. Aan de andere kant staat ze tussen de bouwvakkers. Het geeft een bepaalde dynamiek in projecten. Als creatieve vrouw tussen bouwkundige mensen was het een fascinerende ervaring voor Natasja. Soms leek het voor haar alsof ze een indringer was in de mannenwereld. Als een soort van attractie. Flauwe opmerkingen of een grapje werd dan gemaakt. Ze zegt nuchter; ”je kunt je er heel erg aan irriteren of dat het misschien seksistisch is, maar zo werkt het gewoon in die bouwwereld”.

 

‘’Omdat je een vrouw bent wordt je als een attractie gezien.’’

 

 

Over dierenmanagement

‘Diertechnisch’ is er veel aan de hand. Van neushoorns, kamelen en giraffen. Het loopt allemaal door elkaar. Dus dierenmanagement is heel goed in de gaten houden van de dieren en de zorg die daarbij komt kijken, maar wel dat het voldoende in zicht blijft voor de gasten van Safari Resort Beekse Bergen.

 

 

 

Overtuigingskracht voor vertrouwen

Vertrouwen moet je verdienen. Je hebt daar echter niet altijd de ruimte voor geeft Natasja aan. Bijvoorbeeld vanuit mensen die bang zijn voor verandering. Soms heb je overtuigingskracht nodig en moet je sowieso goed beargumenteren waarom je bepaalde keuzes maakt. Zorg voor een goed verhaal. Dat verhaal kun je dan ook overdragen aan anderen.

 

 

Een leerzame ontdekkingsreis

”Het was een ontdekkingsreis en een zoektocht die mij zoveel gebracht heeft en ik nu meeneem naar andere vakantieparken en hotels voor mijn opdrachten. Ik zou uiteindelijk in teamverband graag hele gave projecten willen ontwikkelen vanuit een industrieel pand vanuit mijn eigen bedrijf”.

 

Luister de gehele podcast over ‘Van droom naar resultaat bij Safari Resort Beekse Bergen – met Natasja van Herpen:

 

 

 

 

Meer over de achtergrond van Natasja van Herpen

Ik ben een ondernemend en creatief allround projectontwerper en belevingsexpert die graag de grenzen van de mogelijkheden opzoekt. Na mijn opleiding aan de Design Academy volgden vele creatieve projecten. Eerst in de retail voor een aantal gerenommeerde bedrijven, zoals IKEA. Later voor Libéma waar ik de afgelopen 10 jaar werkte aan uiteenlopende projecten voor de beurzen en evenementen tak én de attractie en recreatie bedrijven. Het meest bijzondere project was Safari resort Beekse Bergen waar ik als concept designer de kans kreeg om de totale beleving van een nieuw en uniek park vorm te geven. Mijn kracht ligt in het vinden van de juiste balans tussen, beleving, functionaliteit, commercialiteit en budget. Mijn hart ligt in de hospitality industrie.

 

 

 

Stay future proof. Creëer jouw projectsucces. Blijf onze avonturen bij de Creatie Academy volgen via de Hunting on Project Stories Podcast die iedere vrijdag voor jou gepubliceerd wordt. Volg dit kanaal om ons te supporten. En laat ons vooral in een reactie weten wat je ervan vond. Ook kun je je inschrijven onderaan de homepage van deze website voor de gratis maandelijkse online projectkrant met alle laatste artikelen omtrent het creëren van jouw future proof projectsucces

 

 

Leave a commentOntvang gratis onze maandelijkse Projectkrant. Schrijf je hier in!

Stay Future Proof. Creëer jouw projectsucces.

Over de Creatie Academy

Stay Future Proof. Creëer jouw projectsucces.

DutchEnglish