fbpx

Breinspel: activeer het onbewuste brein voor projectsucces

Breinspel: activeer het onbewuste brein voor projectsucces

Iedere vrijdag publiceer ik de Hunting on Project Stories Podcast voor jou. Met als doel; het creëren van een podium, het delen van de meest mooie, leuke, ludieke projectverhalen, het delen van elkaars kennis en om vooral te genieten van al het moois wat er in Nederland zich afspeelt. Door jullie massale aanmeldingen heb ik nu 132 aanvragen mogen ontvangen voor interviews, heb ik 52 mensen inmiddels gesproken en 26 podcasts ingepland staan. Dank jullie wel hiervoor!

 

 

Welkom bij alweer de vierde aflevering van de Hunting on Project Stories Podcast van de Benelux. Met dit keer breinexpert, drs. Chantal van den Berg. Ik ontving van haar het recent uitgegeven boek en bestseller ‘Breinspel: activeer het onbewuste brein’. En wat een heerlijk inspirerend gesprek is het geworden. Chantal ontdekte bij mij een verrassingsemotie in het gezicht tijdens ons gesprek. We praten over de politieke bullebak uit de boekjes; hoe krijg je die mee in jouw project vanuit dominantie en macht om impact te kunnen creëren? Wat zie je aan gevoel, redenen en gedrag bij de persoon? Speel daar op in; wat kan jij doen om hem of haar die impact te kunnen laten ervaren. Hieronder vind je alvast een samenvatting van ons gesprek. Kun je niet wachten, dan kun je direct de podcast beluisteren en anders vind je deze onderaan het artikel tevens terug. Veel lees- en luisterplezier en geniet!

 

Ons brein heeft een begin en een eind nodig

Projecten kennen een begin en een eind. Het boeiende is dat ons brein dat ook het meest interessant vindt om te onthouden. Want ons brein onthoud het begin en het eind het makkelijkste. Alles er tussenin onthouden wij wat minder. De aandachtsspanning van mensen is aan het begin heel sterk om ankers te zetten. Ook is het van belang om te kijken wat je aan het einde kunt doen zodat het projectsucces herinnerd blijft.

 

Kleine en simpele dingen hebben een groots effect

Plaats een logo of afbeelding van het project op drinkglazen van je projectteam die je kado geeft aan het begin van je project. Je creëert gemeenschappelijke binding tussen mensen in een project door dergelijke beïnvloeding die wordt opgeslagen in ons brein. Als een soort van sluikreclame geef je het een rol binnen jouw project. Maar nog belangrijker zegt Chantal; ”Begin met een open hand gebaar van ‘ik ben geen gevaar’ en kijk elkaar in de ogen. In deze fase heb je het nog totaal niet over spreadsheets of over businessplannen”.

 

Begin met een open hand gebaar en kijk elkaar in de ogen.

 

Overtuigen is het sleutelwoord in projecten

drs. Chantal van den Berg.

Het gaat altijd over het overtuigen van mensen. Ons brein wilt per definitie overleven en angsten en pijn vermijden. Dus het brein zal altijd voor deze focus kiezen. Tijdens projecten heb je altijd drempels die je tegenkomt. Mensen gaan pas een besluit nemen als mensen weten of het hun gaat raken. Het moet pijn genoeg doen voor jezelf. Chantal; ”een leider kan wel zeggen dat ik het kan, maar als ik er niet in geloof dan pak ik een risico. Dus beweeg ik niet mee. Het herkennen van emoties en daarop inspelen vanuit non verbale signalen is een van de belangrijkste vuistregels om te kunnen overtuigen en beïnvloeden. Want we denken altijd eerst aan ons zelf in plaats van ons in te leven in de ander”. In de podcast verteld Chantal meer over Verlangen en Verleiden als te hanteren techniek voor het meekrijgen en overtuigen van mensen.

Het gaat nog altijd over meer bewust worden van ons eigen gedrag in een bepaalde context.

 

Nieuwsgierig naar jouw breintype?

Misschien ben je nieuwsgierig naar welk breintype je hebt; op het moment dat je het boek ‘Breinspel: activeer het onbewuste brein’ van Chantal besteld, dan zit deze test er als een extra bonus voor jou bij.

 

 

 

 

 

 

Luister hier naar de gehele podcast voor jou

 

 

 

 

Ik ben Chantal van den Berg

Spreker & Expert in Neurowetenschappen en Neuromarketing, Auteur van Bestseller Breinspel: activeer het onbewuste brein. Ik kwam erachter dat het activeren van het onbewuste brein in alle situaties de bron is waarmee je het gewenste antwoord of resultaat krijgt. Alle inzichten uit de Neurowetenschappen, Neuromarketing, Gedragspsychologie, NLP, Communicatie en Leiderschap heb ik bij elkaar gebracht en de combinaties gevonden die zeer simpel en praktisch toe te passen zijn voor eenieder. Die inzichten deel ik in lezingen, artikelen, video’s, masterclasses en op events.

 

 

 

Stay future proof. Creëer jouw projectsucces. Blijf onze avonturen bij de Creatie Academy volgen via de Hunting on Project Stories Podcast die iedere vrijdag voor jou gepubliceerd wordt. Volg dit kanaal om ons te supporten. En laat ons vooral in een reactie weten wat je ervan vond. Ook kun je je inschrijven onderaan de homepage van deze website voor de gratis maandelijkse online projectkrant met alle laatste artikelen omtrent het creëren van jouw future proof projectsucces

Leave a commentThis error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

DutchEnglish